Kategoriat
Näytelmät

Tangolaulaja 2015

Yhdestoista näytelmä – Esitetty vuonna 2015

Tervetuloa Kristyn vaihtoehtoiseen tangofinaaliin. La Cunbarcitan ja Tulisuudelman sävelten maailmaan. Yli kaksikymmentä vuotta, aluksi urheilutalolla sittemmin Seinäjoen Areenalla on valittu tangokuninkaallisia. Kaupunkimme on kasvanut television kautta valtakunnalliseksi tangokaupungiksi. Rock kaupungin status Seinäjoella on ollut jo vuosikymmenet. Nyt tangofinaalin tutut sävelet täyttävät myös nuorisokeskuksen, joka saa oman tangokuninkaallisensa Niilo Puustin.

Kristyläisen Pihlajamäen Jaakon fiktiivinen tangolaulaja on kuitenkin häviäjän, Harri Hangan tarina. Kristyn mandaattia on olla siellä missä etsitään jotain enempää kuin pokaalit ja palkintorahat, kunnia ja maine, joiden kantaminen pitemmän päälle lienee varsin raskasta. Elämä voitonhuumassa useimmiten kestää vain pienen hetken. Hetket tuovat usein muassaan kateuden ja keinojen kaihtamattomuuden. Yksinäisyyden. Huonon oman tunnonkin. Jotain aivan muuta kuin voittoa hakemaan lähtiessä haluttiin saavuttaa. Uskoisin tuon kaiken olevan eräänä ehtona hetkelle jolloin katse voi nousta ohi ihmismielen itseriittoisuuden. ”Olen särkynyt…” Nämä ajatukset johtolankanani olen ottanut kiitollisuudella vastaan tämän työn, toimia ikään kuin Ison Pääohjaajan apulaisena, jonkinlaisena koordinaattorina matkalla Tangolaulajan tarinassa. Kiitollisena jokaiselle näyttelijäryhmän jäsenelle, musiikin taltioneelle Veli Hakalalle ja Sanna Ågrenille, koko porukalle. Olin onnellinen Armi Ahovaaran suostuessa tuomaan loistavan puvustajan ammattitaitonsa yhteiselle matkallemme. ”Kun hän näki väkijoukot, hänet valtasi sääli, sillä ihmiset olivat näännyksissä ja heitteillä kuin lammaslauma paimentansa vailla” (Matt. 9:36)

Henkilöluettelo

Käsikirjoitus: Jaakko Pihlajamäki

Ohjaus : Timo Kankainen

Harri Hanka: Risto-Pekka Alhainen

Elina Hanka: Elina Toivonen

Eikka tuomi: Kimmo Rantanen

Niina: Taina Nummijärvi

Amanda: Tarja Mustalammi

Niilo Puusti: Tarmo Kalmari

Saara: Minna Aho

Tauno, Ile Vainio: Jukka Laaksonen

Toimittajat: Heidi Poikonen, Petri Portti, Jaakko Vähämäki

Baarimikko, presidentti: Tarmo Kalmari

Presidentin rouva: Minna Aho

Nainen: Terhi Katila

Seurakuntalaisia/tangokansaa: Tarja Mustalammi, Terhi Katila, Tarmo Kalmari, Roosa Pajunen, Veera Pajunen, Heidi Poikonen, Petri Portti, Jaakko Vähämäki

Laulujen sovitukset: Sanna Ågren

Jouset,haitari,piano: Sanna Ågren

Äänitys, Basso: Veli Hakala

Lyömäsoittimet: Mikko Mäki-Jyllilä

Kitara: Miikka Koskinen

Laulu: Pauliina Happonen, Anniina Ylinen

Taustalaulu: Leena Saunanen, Sanna Ågren

Puvustus: Armi Ahovaara

Äänet: Rauno Liukkonen, Juho Jaatinen

Valot: Teemu Koskinen

Studiokuvat: Jussi Metsäpelto

Tuotanto: Maiju Vainionpää ja Leena Ylimäki