Kategoriat
Näytelmät

Onko siellä ketään? 2000-2001

Kolmas näytelmä – esitetty vuosina 2000 – 2001

Sotia, maanjäristyksiä, väkivaltaa, tulvia, tulivuorten purkauksia, nälänhätää ja kärsimystä kaikkialla. Miksi? Mihin olemme menossa? Onko olemassa Jumalaa? Jos on – niin miten
reagoin häneen? Jos ei ole – mikä sitten on kaiken tarkoitus? Raamatun teksteistä, hengellisistä runoista ja musiikista muodostui kokonaisuus jossa etsimme vastauksia noihin Kysymyksiin.

Otteita kritiikistä:

  • Etelä-Pohjanmaa: ”Oli helpottavaa huomata, että ryhmä ei ole lähtenyt sormi pystyssä julistamaan, vaan antaa katsojalle mahdollisuuden kysymyksiin ja oivalluksiin.Tällä tavalla esitettynä Raamattu alkaa elää – huomaamme, että se puhuu arkisista, inhimillisistä asioista. Kunnioitettava saavutus, josta jäi hyvä mieli.”
  • Viikkolehti: ”Naisten joukko elää ja hengittää elävästi ja verevästi, rujosti ja herkästi. Sisällön painopiste on lopunaikojen tapahtumissa. Lopputulos on vaikuttava. Vaikka esitys vyöryttää välillä rajustikin monia vaikeita teemoja, nousee yläpuolelle kuitenkin tietoisuus Jumalan hyvyydestä ja oikeudenmukaisuudesta. Silmät kostutti viimeinen taivaskohtaus. Sen herkkyys ja kauneus oli tavoitettu tavalla, jota on vaikea kuvailla.”

Katsojapalautetta: ”Raamatun tekstien ajankohtaisuus ihmetyttää – kiitokset. Pienillä puitteilla on toteutettu mahtava kokonaisuus. Suosittelen näytelmää jokaiselle uskovalle ja epäilijälle.”

”Näytelmä ei anna pikaratkaisuja. Epäilijä saa kasvot ja tilaa huutaa loppuun asti. Samalla teos lisää vahvasti uskoa. Jumalan antama rauha ja ilo näkyy. Kun vastoinkäymisistä katkeroituneena huudamme: Onko siellä ketään? Hän on – kuulee ja kestää syvimmätkin epäilymme. Jeesus antaa elämän.”

”ONKO SIELLÄ KETÄÄN?” TEKIJÄT

Käsikirjoitus: Anna-Liisa Tiensuu ja Anneli Tiilikka
(Käsikirjoitus on koottu Raamatun teksteistä ja seuraavista runoista:)

Kuljen talon ohi – Niilo Rauhala

Vaikka minä olisin – Anni Korpela

Jumalan puistoissa – Anni Korpela

Miksikä surisin – Anni Korpela

Eetterissä – Tapio Nousiainen

Ohjaus Anna-Liisa Tiensuu ja Sari Jokelin
Koreografiat Sari Jokelin
Lavastus: Kimmo Kovanen
Puvustus: Kaisu Ristilä
Valot: Teemu Koskinen
Äänentoisto: Markku Paavola
Musiikin editointi: Timo Ristilä
Musiikkivalinnat: Kimmo Kovanen
Juliste: Kaisu Ristilä

Tätä todeksi elävät:

Löytyneet:
Ruut Halonen
Helinä Jouppi
Hannele Laaksonen
Marianne Hankkio
Kaisu Ristilä

Etsijät:
Marja Mäkelä
Saara Paavola
Anneli Tiilikka
Päivi Saloranta
Katja Kalstela

Jeesuksen ääni: Joppe Palovaara