Kategoriat
Näytelmät

Kätköpaikka 2023-2024

Kätköpaikka-näytelmän esitykset kesäkuussa 2024:

Ke 5.6. klo 19
Pe 7.6. klo 19
La 8.6. klo 15
Su 9.6. klo 17

Kesto n. 2h 45min sisältäen väliajan
Seinäjoen nuorisokeskus, Puskantie 3

Lippu 25€
Varaa liput sähköpostilla kristy.lippu@gmail.com
tai tekstiviestillä 050-3396989
tai puhelinsoittona
Istumapaikoista voi esittää toivomuksen.

Tilinumero: FI49 3131 1000 0622 77

Ikäraja 10 vuotta. Yli 10-vuotiaat lapset vanhempien harkinnan mukaan.
Toivomme välttämään voimakkaita hajusteita.

Ohjaajan kynästä

Sata vuotta ennen toista maailmansotaa Hollannin pienessä, Haarlemin kaupungissa asui ja työskenteli kelloseppä. Eräänä päivänä vuonna 1844 saapui tuon ahkeran ja vaatimattoman kellosepän luokse pappi.Tämä pappi halusi tiedustella voisiko tässä kodissa kokoontua rukouspiiri, jossa rukoiltaisiin Jerusalemin rauhan ja juutalaisten pelastuksen puolesta. Kelloseppä oli valmis toteuttamaan tuon erityisen sekä tuohon maailmanaikaan hyvinkin erikoislaatuisen pyynnön. Tästä lähtien Joka viikko kokoontui tähän Barteljorisstraatin varrella sijaitsevaan kelloseppäperheen kotiin kristittyjä rukoilemaan juutalaisten pelastuksen sekä Jerusalemin rauhan puolesta.
Toisen maailmansodan aikana tämä satavuotias kelloliike oli edelleen saman perheen, ten Boomien omistuksessa. Edelleen sen seinien sisäpuolella kokoontuivat kristityt rukoilemaan. Saksan miehittäessä Hollantia, tämä pieni lämminhenkinen koti ja sen perheenjäsenet nousivat rohkeasti Jumalan suunnitelmaan. Sadat juutalaiset pelastuivat tämän perheen toimiessa mm. osana salaista maanalaista verkostoa. Satumaisen sokkeloiseen kotiin rakennettiin myös kätköpaikka, jonka ansiosta kuusi juutalaista pelastui sinä päivänä, kun ten Boomin perheenjäsenet vangittiin ja osa heistä vietiin lopulta keskitysleirille.
Keskitysleirin kauhuista selvisi hengissä perheen tytär, Corrie ten Boom. Corrien elämänkokemusta huokuvat sanat iskevät tänään meihin syvemmälle. Corrie ei ole enää keskuudessamme, mutta hän jätti tässä uhkakuvia ja sotaa huokuvassa maailmassa eläville tärkeän viestin:
”Sen tähden menneisyys on olemassa. Jokainen kokemus, jonka Jumala meille suo, on täydellistä valmennusta tulevaisuutta varten, jonka ainoastaan Jumala tuntee.”
Corrien ja hänen perheensä elämää sekä tarinoita on tallennettu useiden kirjojen sivuille, elokuviksi sekä teatterilavoille. Suomessa nähdään tämä kuolematon tarina ensimmäisen kerran teatterilavalla Seinäjoella, Seinäjoen kristillisen harrastajateatterin toimesta lokakuussa 2023.
Kristillinen teatteri haluaa tuoda näyttämölle tämän pienen perheen suuren tarinan. Kelloseppäperhe ten Boomien tarina sekä miljoonien toisessa maailmasodassa kuolleiden sekä juutalaisten kohtalo ei saa unohtua koskaan!
– ohjaaja Terhi Gröhn –

Odotamme sinua! Tervetuloa!